A Magyar Ebtenyésztők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2020. október 24-ére III. Tiszavirág Winner CAC kutyakiállítást szervez. Helyszín: Turisztikai és Szabadidő Központ, Szolnok – Tiszaliget.

GPS: N 47. 164311 ; E 20.185468

A kiállítás rendezője: a Magyar Ebtenyésztők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

A Magyar Ebtenyésztők Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete 2015-ben egy új, fiatal vezetőséggel az élen újjáalakult. Az Egyesületet az alapító tagok azért hozták létre, hogy a megye területén FCI kompatibilis kutyakiállításokat szervezzen, népszerűsítse a kulturált kutyatartást, rászorulóknak segítséget nyújtson egy harmonikus kutya – ember kapcsolat kialakításához. Céljuk a hosszú távú gondolkodás és a folyamatos fejlődés.

Céljaik megvalósításának első mérföldköve egy CAC kutyakiállítás megszervezése és lebonyolítása volt 2016-ban. A kiállítás sikerét bizonyítja, hogy az Egyesület 2018-ban, majd az idei évre is megkapta a jogot a MEOE Szövetségtől egy újabb CAC kiállítás rendezésére! A kiállítás megszervezéséhez jó szerencsét és sok sikert kívánok!

Információk kiállítóknak

A kiállítók nyomtatott katalógust kapnak, leíró bírálatot NEM kapnak!

Bírói lista:

Vezetőbíró: Dr. Jakkel Tamás

FCI I. fajtacsoport

összes fajta Szabó Sándor (HU)

FCI II. fajtacsoport

schnauzer, pinscherek, dobermann Denk Csaba (HU)
bulldog, bullmasztiff, kaukázusi juhászkutya, közép-ázsiai juhászkutya, cane corso, masztiff, pireneusi hegyikutya, rottweiler, orosz fekete terrier, tibeti masztiff, sarplaninac Oláh Gábor (HU)
II. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Lakatos István (HU)

FCI III. fajtacsoport

összes fajta Denk Csaba (HU)

FCI IV. fajtacsoport

összes fajta Juhász Csilla (HU)

FCI V. fajtacsoport

összes fajta Dr. Jakkel Tamás (HU)

FCI VI. fajtacsoport

összes fajta Dr. Jakkel Tamás (HU)

FCI VII. fajtacsoport

összes fajta Lakatos István (HU)

FCI VIII. fajtacsoport

összes fajta Beke Judit (HU)

FCI IX. fajtacsoport

bichon frise, bolognese, Cavalier King Charles spániel, kínai meztelen kutya, coton de tulear, belga griffon, brüsszeli griffon, havanese, King Charles spániel, lhasa-apso, kis oroszlánkutya, petit brabancon, shih-tzu, tibeti spániel, tibeti terrier Beke Judit (HU)
IX. fajtacsoport fel nem sorolt kutyafajták Dr. Jakkel Tamás (HU)

FCI X. fajtacsoport

összes fajta Juhász Csilla (HU)

FCI által el nem ismert kutyafajták

Dr. Jakkel Tamás (HU)

Figyelem! 2019. Február 01-től a kiállítások utolsó nevezési határideje a kiállítást megelőző 15. nap!

A MEOESZ 2/2019.(01.21.) sz. Elnökségi határozata alapján, a II. nevezési határidő után nem fogadnak el több nevezést!

Nevezési határidők és nevezési díjak
érvényes MEOESZ tagsággal rendelkezők számára

Első nevezési határidő

2020. 09. 28.

Második nevezési határidő

2020. 10. 12.

Első kutya 4000 Ft 6000 Ft
További kutyák 3500 Ft 5500 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 2500 Ft 4500 Ft

Helyszínen nevezhető

Kutyapár
2000 Ft
Tenyészcsoport
2000 Ft
Junior Handler
2000 Ft

Nevezési határidők és nevezési díjak
s
zövetségi tagkártyával NEM rendelkezők számára

Első nevezési határidő

2020. 09. 28.

Második nevezési határidő

2020. 10. 12.

Első kutya 8000 Ft 12 000 Ft
További kutyák 7000 Ft 11 000 Ft
Bébi, Kölyök, Veterán 5000 Ft 9000 Ft

Helyszínen nevezhető

Kutyapár
4000 Ft
Tenyészcsoport
4000 Ft
Junior Handler
4000 Ft

Az első kutya nevezési díja egy darab katalógus árát tartalmazza!

A nevezési díj kategória tekintetében az a nap irányadó, amikor az egész nevezési díj befizetésre kerül. Részbefizetés esetén az a nap számít, amikor az egész összeg befizetésre kerül.

Nevezhető valamennyi 3 hónapos kort betöltött, FCI által elismert származási lappal rendelkező kutya. A korhatár megállapításánál a bírálati nap az irányadó.

Több kutya nevezése esetén a Bébi, Kölyök, Veterán osztályba történő nevezési díj, illetve több fajta nevezése esetén a magyar fajta nem vehető figyelembe első kutyaként!

Nevezett kutya osztályok közötti átsorolására, cseréjére, törlésére kizárólag az utolsó nevezési határidőig van mód! Díja: 2000 Ft/átsorolás, csere, törlés.

Nevezést csak a teljes nevezési díj megfizetését igazoló szelvény másolatával fogadják el (melyet a nevezés mellékleteként kell elküldeni)!

Aki a nevezési díjról vállalkozásba kéri a számla kiállítását, az utalás közleményébe írja be a vállalkozás adószámát

Kedvezmények:
MEOESZ tagkártyával rendelkezők esetén a magyar fajták nevezési díja a fent megjelölt összeg 50%-a.

Kiállítási osztályok

Osztály Kor Csatolandó dokumentumok
Minor Puppy
osztály
3 – 6 hónap FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata
Kölyök osztály 6 – 9 hónap FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata
Fiatal osztály 9 – 18 hónap FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata
Növendék osztály 15 – 24 hónap FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata
Nyílt osztály 15 hónapos kortól FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata
Munka osztály 15 hónapos kortól FCI által elfogadott munkavizsga bizonyítvány másolata,
származási lap másolata
Győztes osztály 15 hónapos kortól FCI nemzeti vagy nemzetközi Champion bizonyítvány másolata
Veterán osztály 8 éves kortól FCI vagy FCI-vel szerződött Kennel Klub által kiállított
származási lap másolata

CAC Szolnok online nevezés>>.

Regisztráció, majd a személyes adatok illetve a nevezendő kutya/kutyák adatainak és dokumentum másolatainak (törzskönyv másolat első és második oldal, regisztrációs tagkártya másolata, Champion vagy Munkavizsga bizonyítvány, ha van illetve a befizetési csekk vagy banki átutalás másolata) felvitele után lehetséges az online nevezés indítása. A nevezés csak akkor lesz érvényes, hogyha a nevezés díja is rendezve van!

Postai nevezés esetén, a nevezési lap pontos kitöltése és aláírása után, csatolni kell a nevezni kívánt kutya törzskönyv másolatát, a nevezési díj igazolásához a befizetett csekk vagy átutalási bizonylat másolatát, Champion vagy Munkavizsga bizonyítványok másolatát (ha van) és a 2020. évi szövetségi tagkártya másolatát

A nevezési díjat banki átutalás esetén a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének bankszámlaszámára kell befizetni:
OTP Bank – 11745004 – 20133683
A nevezés mindig a kutya tulajdonosának neve alatt történjen.

Nevezési cím postai feladás esetén:
Hodnics Istvánné
Enese
Dózsa György u. 29.
9143

További információk a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesületének hivatalos honlapján.

A kiállítással kapcsolatos bővebb információ kérhető az alábbi email címen:
ebtenyesztokszolnok@gmail.com

Illetve az alábbi információs telefonszámon:
+36 20 432 7996.

Nevezéssel kapcsolatos információt kérhetsz az alábbi email címen:
info@onlinenevezes.hu

Illetve az alábbi telefonszámon:
+36 205 735 726.

Szeptemberben az alábbi napokon: 14., 16., 19.-20., 22., 24.-25., 28., 30.


Bemutatom a kutyakiállítás városát, Szolnokot

A CAC kutyakiállítás városa Szolnok, mely Jász-Nagykun-Szolnok megye székhelye, fontos kulturális, gazdasági és egészségügyi központ. A város az Alföld szívében, a Tisza és a Zagyva találkozásának emelkedő szögletében fekszik, a folyó egyik legfontosabb átkelőhelyénél. Természeti adottságai közül meghatározó az a tény, hogy a város és térség élővizekben igen gazdag. Valószínűsíthetően a vizek és a magaslat marasztalta itt évezredeken keresztül a különböző kultúrájú népeket.

Az Árpád-házi királyok korában a település elsősorban a sószállítás központjaként és fontos átkelőhelyként volt ismert. Az akkori időszakról hiányosak az információk, annyi bizonyos, hogy a város lakossága a tatárjárás során megsemmisült. A törökök elleni harcban stratégiai jelentősége magára vonta az ország figyelmét. Itt épült föl a 16. században az Alföld legerősebb vára, melyet a külföldi várvédők gyengesége miatt tudott elfoglalni a török. A várnak mára már romjai sem maradtak. A törökök kiűzését követően nem telt el évszázad, hogy a város ne szenvedett volna el súlyos katonai vagy természeti csapást.

A kiegyezést követően kezdett el fejlődni igazán a város: ipara, kulturális élete, oktatása még a hasonló lakosságú városok közül is kiemelte. A közlekedésben forradalmi áttörést hozott az 1835-ben megindult Tiszai gőzhajózás, majd 1847-ben az ország második vasútvonalának a megnyitása. A vasút révén épült ki és fejlődött folyamatosan a város közlekedési ipara is. A gyarapodásnak további lendületet adott, hogy 1876-tól az újonnan szervezett Jász-Nagykun-Szolnok vármegye székhelye lett.

A két világháború között a város fejlődése megtorpant. A második világháború idején Szolnokot tizenkétszer érte bombatámadás, melynek során a vasútállomás és környéke különösen, de más városrészek is súlyos károkat szenvedtek. Az 1950-es és az 1960-as években jelentős ipari beruházásokra került sor a településen. Hatalmas építkezés kezdődött, lakótelepek alakultak s a környékről betelepülőkkel megnőtt a város lélekszáma. Szolnok manapság egyre szépülő, tisztának mondható, családias hangulatú várossá vált, amely folyamatosan fejlődik.

A város történelme során 14 alkalommal pusztult el, ezért napjainkra kevés műemléke maradt fenn. A Damjanich Emlékmű, a Vártemplom, a Tabáni Tájház Múzeum, a Városháza, a Zsinagóga épülete ezek közé sorolható. A festőien szép Tisza-parton található szálloda gyógyító hatású vizével már évtizedek óta kedvelt kirándulóhelye a városba érkező turistáknak. A város egykori látképét meghatározó három templom ma is a Tisza-part látványossága. A város legjelentősebb műemléke, a 18. század derekán épült barokk stílusú Ferences Templom.

A Tisza partján az egykor mintegy tízholdas park közepén épült fel 1928-ban a Tisza Szálló és Gyógyfürdő. Az itt talált termálvíz kiválóan alkalmas reumatikus és mozgásszervi betegségek gyógyítására, gyomorbetegségek enyhítésére. Az 1928-ban felépült szálloda és gyógyfürdő az elmúlt évtizedek alatt igazi magyar gasztronómiai hagyományt teremtett és ápolja ma is. Mivel a Szigligeti színház tőszomszédságában található, különleges szerepet kapott, hiszen bankettek helyszíne, költők és más művészek gyakorta felkeresett pihenő- és találkahelye is volt.

A 2016 elején nyílt Repülőmúzeum kétség kívül Szolnok városának legérdekesebb látnivalója, Közép-Kelet-Európa legnagyobb repüléstörténeti kiállítása. Magyarország legnagyobb repülőmúzeuma nem csupán egy katonai repülőgép emlékpark, hanem egy remekül átgondolt, európai színvonalú tematikus élménypark rengeteg szórakozási lehetőséggel. Számtalan interaktív eszköz, 4D mozi, szimulátor kínál különleges élményt nemcsak a repülés szerelmeseinek, hanem akár kisgyerekes családoknak is.

A Hangár földszintjén különböző típusú vadászgépek, felderítőgépek állnak csatasorban. Megtalálhatóak itt muzeális értékű repülő szerkezetek, replikák, és egyéb repüléstörténeti relikviák. A kiállított modellek között különböző interaktív eszközök kínálnak különleges élményeket, virtuális szemüvegeken keresztül nézhetsz körbe a repülőgépek vezetőfülkéiben, érintőképernyős asztalokon mélyedhetsz el a műszaki vagy történeti részletekben. Két eredeti vadászgépbe is beülhetsz, sőt az egyik automata fotókat is készít a csillogó szemű pilótanövendékekről, melyeket akár a világhálón is megoszthatsz.

A kültéri kiállító területen glédában állnak a különböző katonai repülőgépek, helikopterek, légvédelmi rakéták és lokátorok. A kisgyerekes családoknak áldás a jól felszerelt, gondozott játszótér, bár a látogatást nem célszerű forró, nyári napokra időzíteni, sajnos árnyékos rész jószerével nem található az udvaron.

Szolnok kulturális élete sokrétű. A tavaszi Szolnoki Zenei Fesztivál, az Őszi Szolnoki Művészeti hetek, közötte a Tisza-parti Nyári fesztivál programjai sok látogatót vonzanak a városba. További nagyívű rendezvény aTiszavirág Fesztivál, melyet első ízben 2006-ban rendeztek meg Szolnok kulturális életének felpezsdítésére. A rendezvényen hagyományőrző mesterségeket bemutató park, borházak, borászok kiállítása is várja az érdeklődőket.

Szolnok csodás természeti környezete a Tiszaliget, amely hatalmas, parkos zöldterület sétautakkal kiépítve, csónakázási lehetőséggel, valamint sportpályákkal és stranddal.

Gyere és látogass el, az Egyesület Téged is szeretettel vár!

A kutyakiállítás helyszíne a Tiszaligeti Turisztikai és Szabadidő Központ, ahová minden érdeklődőt, vendéget, kiállítókat a kutyáikkal szeretettel vár október 24-én a MEOE Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete egy színvonalas CAC kutyakiállítással!


Kérlek, oszd meg ezt a bejegyzést, hogy minél több kutyakiállítóhoz és érdeklődőhöz eljuthasson! Köszönöm! 🙂


Ha kutyakiállító vagy, illetve ha érdeklődsz a kutyakiállítások világa után, az alábbi cikkek is hasznosak lehetnek számodra:

Ajánlom figyelmedbe a 2020. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, melyből minden kutyakiállítás részletes ajánlója elérhető illetve elérhető lesz a jövőben!

Már elkészült és megtekinthető a 2021. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár & a 2021. évi EURÓPA KUTYAKIÁLLÍTÁS naptára, program beosztása.

Ha szeretnéd visszanézni, hogy mely kutyakiállítások kerültek megrendezésre az elmúlt években, az oldalDog Shows” nevű lenyíló főmenüjében évekre visszamenőleg megtalálod a MEOESZ kutyakiállítási naptárakat: a 2019. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, a 2018. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, a 2017. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, a 2016. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, a 2015. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, a 2014. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt, és a 2013. évi MEOESZ kutyakiállítási naptárt.


e


Kérlek, tarts velem a jövőben is, keresd
Vámosi Ildikó, kutyás cikkíró és szerző hivatalos honlapját!

https://ildikovamosi.hu

🙂❤️ Hasznos és értékes cikkekkel várom a kutyák szerelmeseit,
a hobby kutyásokat, a tenyésztőket, a kiállítókat és mindenkit, aki imádja a kutyákat! ❤️ 🙂

🙂 Köszönöm a megtisztelő látogatásod! 🙂

🙂 Várlak vissza szeretettel! 🙂

Cikkeimet a kutyások legnagyobb havonta megjelenő online olvasható lapjában, „A Kutya” újságban is megtalálod, valamint az újság hivatalos honlapján és a Kutya Portál online magazin oldalán!