President Cup CACIB und CAC Hundeausstellung + FCI 10 Rassen Europa Hundeausstellung 2023 on Budapest on 03. - 04. Juni 2023
Kutyákkal a koronavírus ellen: eredményes az első vírus-kereső kutyák munkája!
3 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás Jakabszállás - 2023. szeptember 08 - 10.
Az FCI Kutya Világkiállítások naptára <br> 1971-től napjainkig
Grand Prix Winner CACIB Internationale Hundeausstellung on Budapest on 02. Juni 2023
3 x CACIB International Dog Show on Jakabszállás from 08th to 10th September of 2023
Az FCI Európa Kutyakiállítások naptára 1982-től napjainkig
2023. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár
Elindult a Gazdijogsi ingyenes képzés kutyatartók és leendő gazdik számára
3 x CACIB Internationale Hundeausstellung in Jakabszállás vom 08. bis 10. September 2023
Kalender der ungarischen Hundeausstellungen 2023
Kutyákat képeznek ki Angliában a koronavírus-fertőzés kiszagolására
A jégkorszaki farkasok DNS-e feltárja a kutyák eredetét
Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak
IV. CAC Nemzeti Kutyakiállítás - Szerencs 2023. június 18.
Mennyi vizet kell innia a kutyának naponta?
Genetikai kutatások megerősítik, hogy kutyád fajtája befolyásolja a személyiségét - de Te magad is!
Egy kutatás szerint a túlzott testmozgás a felelős a hőguta eseteinek háromnegyedéért a kutyáknál
President Cup CACIB és CAC Kutyakiállítás + FCI 10 fajtás Európa Kutyakiállítás - Budapest 2023. június 03 - 04.
Grand Prix Winner CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás - Budapest – 2023. június 02.
Sokan megválnak a karantén alatt vásárolt kutyáiktól az Egyesült Királyságban, míg Amerikában felelősebbek az emberek
IV. CAC National Dog Show on Szerencs on 18th June of 2023
President Cup CACIB and CAC Dog Show + FCI 10 Breeds European Dog Show 2023 on Budapest on 03 - 04 June of 2023
Nyári dilemmák - Szükséges-e nyírni a kutya szőrzetét?
Rekordszámú kutyát csempésznek Svédországba, a Svéd Kennel Klub a törvények szigorítását sürgeti
A mágikus kutyaorr - Így használják a szagokat a kutyák a világ érzékelésére
A hőguta és a legveszélyeztetettebb kutyafajták
Grand Prix Winner CACIB Dog Show on Budapest on 02th June of 2023
Hungarian Dog Show Calendar of 2023
1 Shares

Köszöntelek, kedves Látogató!

Vámosi Ildikó vagyok, kutyás cikkíró és szerző!

Szerető kutyatulajdonos és felelős tenyésztő.

A kutyák iránti mély szeretetem és odaadó rajongásom meghatározza az életem.

Már gyermekként megvolt a vonzalom, de csak később, az első kutyánk érkezésével teljesedett ki! Meghatározó momentum, igazi öröm és boldogság volt, kutyás család lettünk!😊😍 Így elsőre rögtön komoly fajtát választottunk, az erős akaratú, önálló, független és öntörvényű chow-chowt!❤️ Kislányunk akkor volt másfél éves, így kutya mellett-, majd idővel kutyák mellett nőhetett fel, a kutyák iránti rajongást és szeretetet már gyerekként magába szívta, és a kötődése azt eredményezte, hogy 11 évesen saját kutyája lett, egy amerikai cocker spániel, akivel 13 évig szerették egymást.❤️

Az első év az ismerkedésről, és a tanulásról szólt mind számunkra, mind szeretett kutyánk számára. A következő év pedig egy újabb chow-chow kiskutya érkezéséről.❤️ A fajta szeretete magával hozta a chow szerető emberek megismerését, valamint a kutyakiállítások látogatását, ahol a chow-chowk mellett rengeteg kutyafajtát megcsodálhattunk.😊😍 Ezen időszakra már annyira a fajta szerelmeseivé váltunk, hogy elhatároztuk, tenyészteni szeretnénk. Ezt megalapozva 1996 nyarán kifejezetten tenyésztési szándékkal megvásároltuk az első két kiskutyánkat és ők lettek a BROKEN HILL kennel első tenyészkutyái. A kutyatenyésztői munkámhoz, a tenyészetemhez és a kutyáimhoz kapcsolódóan részletes információkat a Broken Hill’s Heart chow-chow tenyészet hivatalos honlapján találsz!

A következő években élveztük a boldog és vidám (néha szomorú, nehéz pillanatokkal teli) kutyás életet, építgettük a tenyészetet és kutyakiállításokon vettünk részt a kutyáinkkal.😊❤️ Ezekről a kutyakiállításokról sorra-rendre beszámolókat készítettem, melyek a tenyészet hivatalos honlapjára is felkerültek, és jelenleg is ott olvashatóak, ha szeretsz kutyakiállításokról olvasni, ide kattintva megteheted. Ekkor tudatosult bennem, hogy imádok kutyás témákról írni, ezt a képességemet az elmúlt 15 évben folyamatosan fejlesztettem! Az Isten adta tehetségemet, az írói vénámat felhasználva 2012-ban és 2013-ban több évre előre ajánlókat készítettem a világ nagy kutyakiállításairól, az Európa- és Világkiállításról, és felmerült bennem a magyar kutyakiállításokhoz kapcsolódóan is az ajánlók készítésének ötlete! Ezek az ajánlók elkészítve várakoztak a számítógépemen még akkor.

2013-ban egy új lehetőség lépett az életembe egy újonnan indult kutyás weboldal, a Kutya Portál révén, melynek egy személyben cikkírója, szerzője és főszerkesztője lettem! Komoly célkitűzésem volt a felelős állattartás elveinek megismertetése a kutyabarátokkal és a kutyatulajdonosokkal, valamint a felelős állattartásra való ösztönzés a portálon olvasható hasznos cikkek által. Kifejezetten a tenyésztők, a kutyakiállítók és a kutyakiállítás után érdeklődők számára is kínált hasznos tartalmakat az oldal, 2014-től indulva évenkénti bontásban feltöltésre kerültek a MEOESZ kutyakiállítási naptárak. A továbbfejlesztett ötletem alapján 2014 évtől kezdődően kutyakiállítási ajánlókat készítettem, a MEOESZ és a tag- Egyesületei által rendezett mindegyik kutyakiállításhoz készült ajánló. Az ajánlók mindegyikében minden fontos információ megtalálható, ami a kiállítóknak a nevezéshez szükséges, adott esetben klubkiállítások és azok infói is, emellett a kutyakiállítást rendező Egyesületek is bemutatásra kerültek, az anyagokban helyet kaptak az elmúlt évek kiállításait felidéző videók is! Minden ajánlóban szerepel egy városbemutató rész videókkal színesítve, valamint a kiállítás helyszínébe is betekintést nyerhet az Olvasó. A kiállításhoz közeledve az ajánlókba beírásra kerülnek a programok, a belépőjegyek árai és a parkolási díjak, valamint a kiállítók számára feltöltésre kerül a végleges statisztika, a körbeosztással és a kiállítás térképével együtt. Minden ajánlóm sok-sok hasznos infót tartalmaz mind a tenyésztők és a kiállítók, mint a kutyakiállítás iránt érdeklődők, a kiállításra kilátogatók számára. A 6 éves munkám során sok hasznos és érdeklődésre számot tartó cikket írtam a kutyaegészség, kutyák és gyermekek, kutyaviselkedés, kutyaszeretet, kutyák és emberek, valamint sok más témakörben, ami összefügg az ember legjobb barátaival, a kutyákkal! 439 hasznos és értékes cikk, és bejegyzés fémjelzi a nevem.😊 Közben folyamatosan tanultam, és új ismeretekkel gazdagodtam.

2018 ősze új lehetőséget hozott az életembe, egy nem mindennapi lehetőséget, melyért az óta is hálás vagyok, köszönöm a megtisztelő bizalmat!😊 Október hónaptól kezdve a kutyások legnagyobb magazinjában, „A Kutya” újságban is megjelennek a cikkeim.😊😍 Igazi öröm és boldogság számomra egy ilyen nagy múltú újság munkatársaként dolgozni, hasznos cikkeimmel az Olvasóknak sok-sok értékes és érdekes információt átadni! Büszkeséggel tölt el!😊 A tenyésztéshez és a kutyáimhoz kapcsolódó cikkekről ajánlókat készítettem, melyeket elolvashatsz, ha az alábbi linkekre kattintasz:
Gyomorcsavarodást kapott a kutyám – Indiana Jones története „A Kutya” magazin októberi számában!
Chow-Chow Fajtabemutató „A Kutya” magazin novemberi számában!
„A tenyésztő” – igaz gondolatok a tenyésztés valós értelméről „A Kutya” magazin április számában!
Ki számít tenyésztőnek? És ki szaporítónak? A különbségek részletesen „A Kutya” magazin májusi számában!

<strong>További cikkek</strong>

Az alábbi képeken megnézheted, mely cikkeim jelentek meg „A Kutya” újságban.

2018. decemberi & 2019. január-februári lapszám:

Kutyasétáltatás télen
Téli mancsvédelem a kutyáknál

2019. márciusi lapszám:

A kutyaévek mitológiája
Mese a kutyák teremtéséről

2019. júniusi & 2019. július-augusztusi lapszám:

Gyümölcsök, melyeket a kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak
Nyáron is biztonságosan a kutyáddal!

2019. szeptemberi lapszám:

Egy brit felmérésből kiderül, mennyi idő beleszeretni egy kutyába
A kutyák és az őszi veszélyek

2020. január-februári lapszám:

144 éve rendezik meg a Westminster Dog Showt
Télen veszélybe kerülhet kedvencünk élete

2020. márciusi lapszám:

Crufts Dog show, a kutyák legnagyobb ünnepe
A 18 000 éves őskutya rejtélye

2019 óta már angol nyelven is készítek cikkeket, főképp a tenyészetem honlapjára, illetve kutyakiállítási ajánlókat a külföldi kiállítók számára.

2 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem egy gondolat, egy igazi álom, amely egészen fél évvel ezelőttig váratott magára.😊😍 2019 őszén megtettem az első lépést a régóta vágyott álmom megvalósítása felé. 2020 januárjában jött el az időpont, amikor konkrétan belevágtam és a saját terveim szerint elkezdtem szerkeszteni a szerzői weboldalam, melyet 2 hónapnyi megfeszített munka után, március elején sikeresen elindítottunk!😊😍 Ez egy új kezdet, egy új korszak kezdete, hiszen a legtöbb munkám most már a hivatalos szerzői weboldalamon fog megjelenni és itt lesz olvasható!😊😍

Milyen tartalmakkal találkozhatsz a szerzői weboldalamon?

Sok-sok érdekes és hasznos cikkel a kutyák világából a kutyák szerelmeseinek ajánlva.❤️ Vendégcikkek is megjelennek majd az oldalon. Kutyakiállítási témakörben mindennel, MEOESZ kiállítási naptárak évekre visszamenőleg, World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, a világ legnagyobb kutyakiállításainak ajánlói sok-sok értékes infóval, és a nevemmel fémjelzett részletes kutyakiállítási ajánlókkal hasznos információkat átadva a tenyésztők, a kiállítók, a kutyakiállítások rajongói, és a kiállításokra kilátogató vendégek számára!

❤️ A kutyák szeretete összehozza a szíveket, egy helyre a hasonló gondolkodású embereket! ❤️

🙂 Várlak Téged is szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm a megtisztelő figyelmedet! 🙂