Az FCI Kutya Világkiállítások naptára <br> 1971-től napjainkig
Winter Dog Show 3 x CACIB in Budapest on 08th, 10th, 11th February of 2024
Az FCI Európa Kutyakiállítások naptára 1982-től napjainkig
Champion of Champions Dog Show on Budapest on 09th February of 2024
Mennyi vizet kell innia a kutyának naponta?
CAC Nemzeti és 2 x CACIB Nemzetközi Kutyakiállítás - Szentlőrinc - 2024. március 22 - 23 - 24.
FeHoVa Winter Dog Show 3 x CACIB Budapest - 2024. február 08 - 10 - 11.
Hungarikum CAC Cup, a Show for the Hungarian Dog Breeds on Budapest on 09th February of 2024
A kutyák és az őszi veszélyek
Winter Hundeausstellung 3 x CACIB in Budapest am 08. - 10. - 11. Februar 2024
A jégkorszaki farkasok DNS-e feltárja a kutyák eredetét
Egy kutatás szerint a túlzott testmozgás a felelős a hőguta eseteinek háromnegyedéért a kutyáknál
Gyümölcsök, melyeket kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak
Genetikai kutatások megerősítik, hogy kutyád fajtája befolyásolja a személyiségét - de Te magad is!
CAC National and 2 x CACIB International Dog Show on Szentlőrinc on 22th, 23th and 24th March of 2024
2024. évi MEOESZ kutyakiállítási naptár
CAC National und 2 x CACIB Internationale Hundeausstellung in Szentlőrinc am 22. - 23. - 24. Marsch 2024
Championok Championja kutyakiállítás <br> Budapest – 2024. február 09.
A magas testhőmérséklet veszélyei a kutyáknál: a hipertermia és a hőguta
Hungarikum CAC Kupa - Magyar Nemzeti Kutyafajták Kiállítása - Budapest - 2024. február 09.
Hungarian Dog Show Calendar of 2024
Kalender der Ungarischen Hundeausstellungen 2024
A mágikus kutyaorr - Így használják a szagokat a kutyák a világ érzékelésére
1 Shares

Köszöntelek, kedves Látogató!

Vámosi Ildikó vagyok, kutyás cikkíró és szerző!

Szerető kutyatulajdonos és felelős tenyésztő.

A kutyák iránti mély szeretetem és odaadó rajongásom meghatározza az életem.

Már gyermekként megvolt a vonzalom, de csak később, az első kutyánk érkezésével teljesedett ki! Meghatározó momentum, igazi öröm és boldogság volt, kutyás család lettünk!😊😍 Így elsőre rögtön komoly fajtát választottunk, az erős akaratú, önálló, független és öntörvényű chow-chowt!❤️ Kislányunk akkor volt másfél éves, így kutya mellett-, majd idővel kutyák mellett nőhetett fel, a kutyák iránti rajongást és szeretetet már gyerekként magába szívta, és a kötődése azt eredményezte, hogy 11 évesen saját kutyája lett, egy amerikai cocker spániel, akivel 13 évig szerették egymást.❤️

Az első év az ismerkedésről, és a tanulásról szólt mind számunkra, mind szeretett kutyánk számára. A következő év pedig egy újabb chow-chow kiskutya érkezéséről.❤️ A fajta szeretete magával hozta a chow szerető emberek megismerését, valamint a kutyakiállítások látogatását, ahol a chow-chowk mellett rengeteg kutyafajtát megcsodálhattunk.😊😍 Ezen időszakra már annyira a fajta szerelmeseivé váltunk, hogy elhatároztuk, tenyészteni szeretnénk. Ezt megalapozva 1996 nyarán kifejezetten tenyésztési szándékkal megvásároltuk az első két kiskutyánkat és ők lettek a BROKEN HILL kennel első tenyészkutyái. A kutyatenyésztői munkámhoz, a tenyészetemhez és a kutyáimhoz kapcsolódóan részletes információkat a Broken Hill’s Heart chow-chow tenyészet hivatalos honlapján találsz!

A következő években élveztük a boldog és vidám (néha szomorú, nehéz pillanatokkal teli) kutyás életet, építgettük a tenyészetet és kutyakiállításokon vettünk részt a kutyáinkkal.😊❤️ Ezekről a kutyakiállításokról sorra-rendre beszámolókat készítettem, melyek a tenyészet hivatalos honlapjára is felkerültek, és jelenleg is ott olvashatóak, ha szeretsz kutyakiállításokról olvasni, ide kattintva megteheted. Ekkor tudatosult bennem, hogy imádok kutyás témákról írni, ezt a képességemet az elmúlt 15 évben folyamatosan fejlesztettem! Az Isten adta tehetségemet, az írói vénámat felhasználva 2012-ban és 2013-ban több évre előre ajánlókat készítettem a világ nagy kutyakiállításairól, az Európa- és Világkiállításról, és felmerült bennem a magyar kutyakiállításokhoz kapcsolódóan is az ajánlók készítésének ötlete! Ezek az ajánlók elkészítve várakoztak a számítógépemen még akkor.

2013-ban egy új lehetőség lépett az életembe egy újonnan indult kutyás weboldal, a Kutya Portál révén, melynek egy személyben cikkírója, szerzője és főszerkesztője lettem! Komoly célkitűzésem volt a felelős állattartás elveinek megismertetése a kutyabarátokkal és a kutyatulajdonosokkal, valamint a felelős állattartásra való ösztönzés a portálon olvasható hasznos cikkek által. Kifejezetten a tenyésztők, a kutyakiállítók és a kutyakiállítás után érdeklődők számára is kínált hasznos tartalmakat az oldal, 2014-től indulva évenkénti bontásban feltöltésre kerültek a MEOESZ kutyakiállítási naptárak. A továbbfejlesztett ötletem alapján 2014 évtől kezdődően kutyakiállítási ajánlókat készítettem, a MEOESZ és a tag- Egyesületei által rendezett mindegyik kutyakiállításhoz készült ajánló. Az ajánlók mindegyikében minden fontos információ megtalálható, ami a kiállítóknak a nevezéshez szükséges, adott esetben klubkiállítások és azok infói is, emellett a kutyakiállítást rendező Egyesületek is bemutatásra kerültek, az anyagokban helyet kaptak az elmúlt évek kiállításait felidéző videók is! Minden ajánlóban szerepel egy városbemutató rész videókkal színesítve, valamint a kiállítás helyszínébe is betekintést nyerhet az Olvasó. A kiállításhoz közeledve az ajánlókba beírásra kerülnek a programok, a belépőjegyek árai és a parkolási díjak, valamint a kiállítók számára feltöltésre kerül a végleges statisztika, a körbeosztással és a kiállítás térképével együtt. Minden ajánlóm sok-sok hasznos infót tartalmaz mind a tenyésztők és a kiállítók, mint a kutyakiállítás iránt érdeklődők, a kiállításra kilátogatók számára. A 6 éves munkám során sok hasznos és érdeklődésre számot tartó cikket írtam a kutyaegészség, kutyák és gyermekek, kutyaviselkedés, kutyaszeretet, kutyák és emberek, valamint sok más témakörben, ami összefügg az ember legjobb barátaival, a kutyákkal! 439 hasznos és értékes cikk, és bejegyzés fémjelzi a nevem.😊 Közben folyamatosan tanultam, és új ismeretekkel gazdagodtam.

2018 ősze új lehetőséget hozott az életembe, egy nem mindennapi lehetőséget, melyért az óta is hálás vagyok, köszönöm a megtisztelő bizalmat!😊 Október hónaptól kezdve a kutyások legnagyobb magazinjában, „A Kutya” újságban is megjelennek a cikkeim.😊😍 Igazi öröm és boldogság számomra egy ilyen nagy múltú újság munkatársaként dolgozni, hasznos cikkeimmel az Olvasóknak sok-sok értékes és érdekes információt átadni! Büszkeséggel tölt el!😊 A tenyésztéshez és a kutyáimhoz kapcsolódó cikkekről ajánlókat készítettem, melyeket elolvashatsz, ha az alábbi linkekre kattintasz:
Gyomorcsavarodást kapott a kutyám – Indiana Jones története „A Kutya” magazin októberi számában!
Chow-Chow Fajtabemutató „A Kutya” magazin novemberi számában!
„A tenyésztő” – igaz gondolatok a tenyésztés valós értelméről „A Kutya” magazin április számában!
Ki számít tenyésztőnek? És ki szaporítónak? A különbségek részletesen „A Kutya” magazin májusi számában!

<strong>További cikkek</strong>

Az alábbi képeken megnézheted, mely cikkeim jelentek meg „A Kutya” újságban.

2018. decemberi & 2019. január-februári lapszám:

Kutyasétáltatás télen
Téli mancsvédelem a kutyáknál

2019. márciusi lapszám:

A kutyaévek mitológiája
Mese a kutyák teremtéséről

2019. júniusi & 2019. július-augusztusi lapszám:

Gyümölcsök, melyeket a kutyáink is biztonsággal fogyaszthatnak
Nyáron is biztonságosan a kutyáddal!

2019. szeptemberi lapszám:

Egy brit felmérésből kiderül, mennyi idő beleszeretni egy kutyába
A kutyák és az őszi veszélyek

2020. január-februári lapszám:

144 éve rendezik meg a Westminster Dog Showt
Télen veszélybe kerülhet kedvencünk élete

2020. márciusi lapszám:

Crufts Dog show, a kutyák legnagyobb ünnepe
A 18 000 éves őskutya rejtélye

2019 óta már angol nyelven is készítek cikkeket, főképp a tenyészetem honlapjára, illetve kutyakiállítási ajánlókat a külföldi kiállítók számára.

2 évvel ezelőtt megfogalmazódott bennem egy gondolat, egy igazi álom, amely egészen fél évvel ezelőttig váratott magára.😊😍 2019 őszén megtettem az első lépést a régóta vágyott álmom megvalósítása felé. 2020 januárjában jött el az időpont, amikor konkrétan belevágtam és a saját terveim szerint elkezdtem szerkeszteni a szerzői weboldalam, melyet 2 hónapnyi megfeszített munka után, március elején sikeresen elindítottunk!😊😍 Ez egy új kezdet, egy új korszak kezdete, hiszen a legtöbb munkám most már a hivatalos szerzői weboldalamon fog megjelenni és itt lesz olvasható!😊😍

Milyen tartalmakkal találkozhatsz a szerzői weboldalamon?

Sok-sok érdekes és hasznos cikkel a kutyák világából a kutyák szerelmeseinek ajánlva.❤️ Vendégcikkek is megjelennek majd az oldalon. Kutyakiállítási témakörben mindennel, MEOESZ kiállítási naptárak évekre visszamenőleg, World Dog Show és Euro Dog Show kiállítási naptár, a világ legnagyobb kutyakiállításainak ajánlói sok-sok értékes infóval, és a nevemmel fémjelzett részletes kutyakiállítási ajánlókkal hasznos információkat átadva a tenyésztők, a kiállítók, a kutyakiállítások rajongói, és a kiállításokra kilátogató vendégek számára!

❤️ A kutyák szeretete összehozza a szíveket, egy helyre a hasonló gondolkodású embereket! ❤️

🙂 Várlak Téged is szeretettel és sok értékes cikkel! 🙂

🙂 Köszönöm a megtisztelő figyelmedet! 🙂